Kapsářky na nádraží: recidivistce v podmínce hrozí až tříletý žalář

Kapsářky na nádraží: recidivistce v podmínce hrozí až tříletý žalář
Tři roky vězení hrozí jedné z pachatelek

V sobotu jsme vás informovali o dopadení kapsářek na hlavním nádraží. Policie ČR zveřejnila závěry šetření, pachatelky obvinila a za opakovanou trestnou činnost jedné z nich hrozí až tříleté vězení.

Z přečinu Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku jsou podezřelé dvě ženy (nar. 1980 a 1990) z Prostějova. Dne 8. prosince kolem 22.30 hodiny na hlavním vlakovém nádraží na ulici Janáčkova v Prostějově společným jednáním odcizily z kabelky, kterou měla dvacetiletá žena zavěšenou na rameni, peněženku. V ní se nacházely osobní doklady, finanční hotovost a platební karta. Pachatelky byly po bleskovém zásahu strážníků dopadeny  u křižovatky ulic Trávnická a Karlov.

"Mladší z dvojice pachatelek byla v posledních třech letech za takový čin potrestána, a to rozsudkem Městského soudu Brno pro přečin Krádež  k trestu odnětí svobody v trvání čtyř měsíců podmíněně na zkušební dobu 15 měsíců. Nyní jí za tuto opakovanou trestnou činnost hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," uvedla Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR v Prostějově.

(red)

Poslat nový komentář