Nová šance pro vysokoškoláky – odborná stáž v zahraničí

Nová šance pro vysokoškoláky – odborná stáž v zahraničí
ilustrační foto

Olomoucký kraj se jako partner zapojil do projektu ŠANCE 2012, který podporuje vzdělávání a profesní přípravu čerstvých absolventů vysokých škol z regionu Střední Morava formou zahraničních odborných stáží. Projekt umožní dvaceti vysokoškolákům vycestovat až na šest měsíců do členských států Evropské unie, Chorvatska nebo i Turecka. 

Absolventi si v zahraničí vyzkouší práci ve firmách či výzkumných centrech. Projekt si klade za cíl posílit pracovní trh v regionu, pomoci absolventům zvýšit si kvalifikaci, osvojit si specifické dovednosti včetně jazykových a interkulturních kompetencí. Při výběru stážistů budou preferovány studijní obory jako optika, optoelektronika, biochemie, buněčná a molekulární biologie, vzdělávání nebo rekreologie. Odstartuje letos v září a potrvá do května 2014.

V současné době mohou absolventi využít nabídek stáží partnerských organizací Best Western Hotelreservierungs (Rakousko), University of Birmingham/School of Cancer Sciences (Velká Británie), Austrian Institute of Technology GmbH (Rakousko) či Exil.arte (Rakousko). Nejbližší uzávěrky pro předkládání žádostí o grant jsou 30. září a 31. prosince.

Projekt finančně podpořila Národní agentura pro evropské vzdělávací programy v rámci Programu celoživotního učení Leonardo da Vinci. Koordinátorem projektu je společnost EDUTRAIN s.r.o. Partnery je vedle Olomouckého kraje také Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje a sedm zahraničních organizací.

Bližší informace k projektu podá garantka projektu Mgr. Marie Raková ze společnosti EDUTRAIN na emailu info@edutrain.cz.

(red)

Poslat nový komentář