Bezpečnostní opatření přijali kvůli volbám i policisté

Bezpečnostní opatření přijali kvůli volbám i policisté
Ilustrační foto ber

V souvislosti s konáním voleb do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev krajů, které se uskuteční ve dnech 7. a 8. října 2016, případně ve dnech 14. a 15. října 2016 pro druhé kolo voleb do Senátu Parlamentu České republiky, připravují policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje preventivně bezpečnostní opatření. Cílem opatření je vytvořit podmínky pro klidný a nerušený průběh voleb.

Do bezpečnostního opatření budou nasazeni policisté služby pořádkové, dopravní a kriminální a cizinecké policie. Prioritním úkolem policistů bude v souvislosti s konáním voleb dohlížet na veřejný pořádek a bezpečnost občanů. Policejní hlídky se budou pohybovat v okolí volebních místností a v místech, kde by mohlo v souvislosti s volbami dojít k narušení veřejného pořádku.

"V rámci výkonu služby policisté navštíví také budovy, ve kterých se nacházejí volební místnosti. Budou působit především preventivně v zájmu zajištění bezproblémového průběhu voleb po celou dobu jejich konání. Policejní hlídky budou rovněž spolupracovat s okrskovými volebními komisemi, a to při přijímání nezbytných opatření k odstranění případných negativních jevů, které by mohly narušit důstojný průběh voleb nebo sčítání hlasů a převoz volebních výsledků," uvedla krajská tisková policejní mluvčí Jitka Dolejšová. (red) 

 

Poslat nový komentář