Úředníci spojení s podezřelými zakázkami Olomouckého kraje končí

Úředníci spojení s podezřelými zakázkami Olomouckého kraje končí
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

 

Kauza podezřelých zakázek Olomouckého kraje, v nichž navíc figuroval i možný střet zájmů, končí odchodem dvou úředníků a současně bývalých tiskových mluvčí kraje Tomáše Kocycha a Ivo Hegera. Právě ti zakázky například na pořádání setkání veteránů či nákupy propagačních předmětů vyřizovali. Informoval o tom server idnes.cz.

Policie přitom v případu zakázek, ve kterých prý najaté firmy inkasovaly několikanásobek skutečných nákladů nebo vyúčtované práce neprovedly vůbec, dosud nikoho neobvinila. A odložila jej. Dvojice úředníků bude ale v jejím hledáčku i nadále. Hejtman Jiří Rozbořil na ně totiž v blízké době podá trestní oznámení.

„Ivo Heger na krajském úřadu od konce dubna již nepracuje a Tomáš Kocych odejde v září. Na úřadu končí po vzájemné dohodě," řekl na pondělní tiskové konferenci ředitel krajského úřadu Michal Malacka.

Podle informací Kocych a později Heger přidělovali v letech 2006 až 2012 zakázky například na pořádání setkání s veterány v hodnotě i statisíců korun firmám a sdružením, k nimž měli osobní vazby nebo je zakládali. Kromě toho byly kraji fakturovány několikanásobně vyšší částky než kolik položky jako pronájmy sálů či občerstvení skutečně stály. (red)

Poslat nový komentář