Lupič si přepadení směnárny připravoval, usvědčila ho kamera

Lupič si přepadení směnárny připravoval, usvědčila ho kamera
Foto pachatele z kamerového systému

Jak jsme vás informovali, minulý pátek 27. ledna v 17:12 hodin přistoupil k oknu směnárny v 1. patře OD PRIOR v Prostějově neznámý muž, který na sklo přitiskl papír s nápisem "pusť mě dovnitř mám zbraň" a obsluze řekl, ať jej pustí dovnitř a dá mu peníze. Poté z rozepnutého kabátu ukázal na rukojeť pravděpodobně pistole. Obsluha neuposlechla. Ihned poté pachatel z místa činu odešel. 

"Z místa činu byl kriminalisty zajištěn záznam z kamerového systému směnárny. Tento záznam pochází z doby asi 14 dní před samotným spácháním uvedeného loupežného přepadení, z čehož je zřejmé, že si pachatel směnárnu pravděpodobně tipoval, posléze se vrátil a provedl přepadení. O shodě muže z tohoto záznamu a muže, který provedl přepadení, není pochyb," sdělila Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.

Vzhledem ke skutečnosti, že pachatel může stejnou či obdobnou trestnou činnost páchat na celém území České republiky, prostějovská policie žádá opětovně o spolupráci veřejnost.

K popisu pachatele: Muž ve věku 30 – 35 let, vysoký asi 180 cm, na hlavě černou čepici až po oči, na očích měl dioptrické brýle s jemnější obroučkou světlejší barvy. Na sobě měl dlouhý kabát a kalhoty tmavší barvy. Hovořil slovensky. K popisu rukojeti pravděpodobné pistole: delší tmavé barvy, materiál nezjištěn. 

Veškeré poznatky k tomuto případu je možno oznámit telefonicky na bezplatnou linku 158 nebo přímo telefonicky na oddělení obecné kriminality v Prostějově na tel. 974 781 336.

(red)

Poslat nový komentář