Úvěrový podvodník vystupoval pod cizím jménem

Úvěrový podvodník vystupoval pod cizím jménem
ilustrační foto

Na úvěr si pořídil tak nedůležité věci, jako třeba počítačové hry či zastřihovač vlasů. Věděl proč, vrátit půjčené peníze od začátku neměl v úmyslu. Při vyřizování úvěru se totiž prokazoval ukradenými doklady.

Z trestného činu úvěrový podvod byl komisaři z oddělení hospodářské kriminality v Prostějově obviněn devětadvacetiletý muž z Prostějova. Koncem září loňského roku požádal úvěrovou společnost o poskytnutí spotřebitelského úvěru ve výši devatenáct tisíc korun na nákup mobilního telefonu, zastřihovače vlasů, netbooku, obalu na netbook, internetu na 3 měsíce zdarma a hry do PC. Při sjednávání této úvěrové smlouvy vystupoval pod cizím jménem a prokazoval se odcizenými doklady na toto jméno. 

"Zároveň uvedl, že je od ledna roku 2009 zaměstnán u obchodní společnosti v Prostějově s čistým měsíčním příjmem ve výši sedmnáct tisíc korun, ačkoliv u této firmy nikdy nepracoval. V době sjednávání úvěrové smlouvy byl evidován na Úřadu práce v Prostějově v evidenci uchazečů o zaměstnání," dodala policejní tisková mluvčí Eva Čeplová.

Po schválení úvěru ze strany jeho poskytovatele uvedené zboží v prodejně převzal, čímž úvěrové společnosti způsobil škodu ve výši nejméně devatenáct tisíc korun. Za trestný čin úvěrový podvod obviněnému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

(red)

Poslat nový komentář