MDŽ: Vzpurná cyklistka skončila v poutech

MDŽ: Vzpurná cyklistka skončila v poutech
ilustrační foto

Sedmačtyřicetiletá žena byla zastavena strážníky, když jela na neosvětleném kole po chodníku. Vymlouvala se na to, že spěchá do obchodu a nemá čas. Po agresivním výstupu skončila v poutech na policii.

K případu došlo ve středu 8. března, tedy na Mezinárodní den žen, o půl desáté večer v Okružní ulici. Žena, kterou hlídka městské policie zastavila kvůli porušení dopravních předpisů, odmítla prokázat svoji totožnost. Na svém trvala i poté, co ji strážníci upozornili na možné předvedení na služebnu Policie ČR. Spěchám do obchodu a nic řešit nebudu, zněla její slova, přitom rychlým krokem mířila směrem k obchodu. "Jelikož žena na opakované výzvy nereagovala, strážníkům nezbylo nic jiného, než proti ní použít donucovací prostředky hmaty, chvaty. Osoba neustále kladla značný odpor, snažila se vysmeknout, kopala kolem sebe, volala o pomoc a vyhrožovala. Chovala se značně agresivně a pořád se snažila utéci. Proto ji byla nasazena pouta," popsala zákrok Jana Adámková z Městské policie Prostějov. 

Autohlídka převezla ženu na služebnu Policie ČR ke zjištění totožnosti. I zde odmítala cokoliv sdělit. Jeden z policistů, na základě místní znalosti, zjistil, o koho se zřejmé jedná . Nakonec totožnost sedmačtyřicetileté ženy potvrdila její sestra, zkontaktovaná Policií ČR.

Pro podezření z dopravního přestupku a neuposlechnutí výzvy úřední osoby byla celá událost postoupena příslušným správním orgánům. 

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář