Lhala při uzavírání půjčky, teď jí hrozí kriminál

Lhala při uzavírání půjčky, teď jí hrozí kriminál
ilustrační foto

Mladá žena z Prostějovska je obviněna z podvodu. Půjčila si peníze a přitom zalhala o svém příjmu a zaměstnání. Trestem může být až dvouletý pobyt za mřížemi. 

Obviněná dvaadvacetiletá žena předloni prostřednictvím obchodního zástupce uzavřela smlouvu o půjčce. Úvěr ve výši 37 tisíc korun jí byl poskytnut a ona se ve smlouvě zavázala uhradit půjčku v pravidelných měsíčních splátkách. Při sjednávání této půjčky úmyslně nepravdivě uvedla, že u svého zaměstnavatele vydělává měsíčně 19.400 korun. Ve skutečnosti však u této společnosti pracovala na dohodu o pracovní činnosti jeden měsíc. Její čistý měsíční příjem za měsíc činil pět a půl tisíce korun. Jiné pravidelné příjmy neměla. 

"Poskytovateli půjčky rovněž zatajila svou nezpůsobilost dohodnuté splátky půjčky řádně a dlouhodobě hradit, čímž finanční společnosti způsobila škodu ve výši nejméně 37.000 tisíc korun tím, že takto získané finanční prostředky použila pro svou vlastní potřebu. Nyní mladé ženě hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," řekla k případu Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.

(red)

Poslat nový komentář