Maskovaný muž přepadl s pistolí výkupnu sběrných surovin

Pachateli hrozí až desetileté vězení. Ilustrační foto
Pachateli hrozí až desetileté vězení. Ilustrační foto

Včera odpoledne přepadl mladý muž maskovaný kuklou a helmou výkupnu sběrných surovin v Kostelci na Hané. Při loupeži padl výstřel. 

K trestnému činu loupež došlo dne 14. 5. 2012 po šestnácté hodině na ulici Smržické v Kostelci na Hané. Muž maskován kuklou a motocyklovou helmou s pistolí v ruce vstoupil do kanceláře výkupny kovových odpadů.  Pistoli namířil na pracovníka výkupny a se slovy „Toto je přepadení, dej mi peníze“ vyžadoval vydání finanční hotovosti z trezoru. "Při tomto jednání jednou vystřelil z pistole směrem k zemi. Pracovník otevřel trezor a pachateli vydal finanční hotovost kolem osmi tisíc korun. Zaměstnanci se podařilo místnost opustit a za pomoci dalších osob zamezit útěku pachatele. Přivolaní policisté muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení, kde byl umístěn do cely," popsal dramatické chvíle Josef Bednařík, tiskový mluvčí Policie ČR.

Při incidentu nebyl mikdo zraněn, celý případ je stále v šetření. Za trestný čin loupeže hrozí pachateli - 23letému muž z Prostějovska - trest odnětí svobody od dvou do deseti let. 

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář