V Hranicích pod sutinami zahynul dělník, na místě zasahují i Prostějované

Zavalenému dělníkovi již nebylo pomoci. Foto HZS Olomouckého kraje
Zavalenému dělníkovi již nebylo pomoci. Foto HZS Olomouckého kraje

Před třemi hodinami zahynul v Hranicích na Přerovsku dělník, jehož zavalily sutiny částečně sesutého rodinného domu. Na místo vyrazil technický speciál z Prostějova.

Část domu se zřítila krátce před patnáctou hodinou ve čtvrtek 5. července. Na místo vyrazily tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Podle informací od oznamovatelů měl v době zřícení na místě pracovat dělník. "Toho hasiči po chvíli nalezli v sutinách a zahájili vyproštění. Přivolaný lékař ale bohužel konstatoval smrtelná zranění. Na místo byl také vyslán i kynolog pro prohledání sutin zřícené části domu. Hrozí zde velké nebezpečí zřícení domu a proto hasiči na místo vyslali ze stanice Prostějov technický speciál s vybavením pro zajištění a zabezpečení domu proti jeho celkovému zřícení," hlásí z místa Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Na místo události byli povoláni kynologové z Moravskoslezského a Zlínského kraje, proveden důkladný průzkum sutin a byla vyloučena přítomnost dalších zavalených osob. K pomoci dorazila těžká technika, pomocí dvou bagrů je prováděno jištění objektu a další technika odklízí části zřícené stěny domu. Hasiči také pomocí rozpěr zabezpečili stěny porušené zdi objektu. 

(red)

Poslat nový komentář