Policie dopadla lupiče, kteří strhávali šperky seniorům

Policie dopadla lupiče, kteří strhávali šperky seniorům
ilustrační foto

Policie dopadla trojici lupičů, která přes měsíc přepadávala v prostějovských ulicích seniory a strhávala jim řetízky a přívěšky. Staré lidi lapkové okradli celkem osmnáckrát a způsobili tak celkovou škodu přes 68 tisíc korun.

Policisté v těchto dnech zadrželi dva muže ve věku 24 a 26 let a spolu s nimi také osmnáctiletou dívku. Všichni z nich pochází z Prostějova a v současné době nemají zaměstnání. Celková škoda byla vyčíslena na 68 500 korun. "Přestože škoda relativně není vysoká, míra společenské nebezpečnosti je nasnadě. Zvláště když uvážíme, že obětí této trestné činnosti byli senioři, respektive seniorky, kdy dvě z nich byly narozeny v roce 1929," řekl tiskový mluvčí policie Olomouckého kraje Josef Bednařík.

Podle policie seniory okrádali od konce července tohoto roku až do minulého pátku. Ke krádežím se všichni doznali a s policií spolupracovali.

"Vedení policie v Prostějově tomuto případu i dopadení pachatelů přikládalo nejvyšší prioritu a přijalo řadu opatření, kdy bylo prováděno i operativní šetření ve spolupráci s městskou policií," dodal Bednařík.

Většinu z přepadení měl na svědomí čtyřiadvacetiletý mladík, který na starší lidi zaútočil hned třináckrát. Celkově způsobil škodu přes 51 tisíc korun. O dohromady téměř 15 tisíc korun pak připravil další tři lidi druhý muž. Dívka se dopustila krádeže ve dvou případech a způsobila škodu ve výši 2 500 korun.

(bat)

Poslat nový komentář