Události řešené MP PV z týdne 41/2012

Události řešené MP PV z týdne 41/2012
ilustrační foto

5.10.2012 - S dopravní značkou na ramenou.

V pět hodin ráno zjistili strážníci na operačním středisku za pomocí městského kamerového systému dva mladíky, kteří nesli na ramenou dopravní značku. Autohlídka je zadržela na křižovatce ulic Budovcova- Lužická. Dotyční sdělili, že značka ležela demontovaná na blízkém staveništi, kde se provádí oprava komunikace. Pro tentokrát věc vyřešena domluvou. Oba pánové (25 a 27 let) ji vrátili zpět na místo.

5.10.2012 - Ležel na parkovišti na zádech a ze svých kapes vyhazoval odpadky.

V podvečerních hodinách vyjížděli strážníci na základě telefonického oznámení k obchodnímu domu na ulici Anenská. Muž ležel na pozemní komunikaci. Hlídce vypověděl, že pouze odpočívá. Po práci totiž vypil větší množství alkoholu. Strážníci dohlédli na jeho odchod z tohoto nevhodného místa pro odpočinek. Ovšem šestatřicetiletý chlapík se vrávorajícím krokem dokázal přesunout pouze o několik desítek metrů. Na to upadl na záda, zůstal ležet a ze svých kapes vyhazoval odpadky. Vstát odmítal. Při dechové zkoušce mu byly naměřeny 3,00 promile. Nezbývalo jiné řešení než jeho převoz na záchytnou stanici do Olomouce.

6.10.2012 - Nemilé překvapení na balkóně.

Po sedmé hodině ranní nahlásila žena na linku 156 nález odpadkového koše na svém balkóně. Strážníci zjistili, že nádoba je zavěšena na odtokové trubici lodžie. Koš sundali a převezli do firmy ASA, neboť místo, odkud ho neznámá osoba vzala se najít nepodařilo.

6.10.2012 - Zloděj z místa utekl.

To mu nebude nic platné, v obchodě byl známou postavičkou, která i v minulosti kradla. K události došlo po osmnácté hodině v obchodním domě , kdy prodavačka spatřila muže jak si pod triko schoval čokoládu za 80 Kč a bez placení prošel pokladní zónou. Zde ho zastavil pracovník bezpečnostní agentury. Toho podezřelý odstrčil a vyběhl ven. I přesto, že ochranka ho doběhla, podařilo se muži vysmeknout a utéci neznámo kam. V tomto případě se jednalo o člověka, který v této provozovně nebyl po prve přistižen při krádeži. Jeho nacionály předány Policii ČR, která si celou událost převzala k dalšímu šetření.

7.10.2012 - Partnerské neshody řešil fackou.

Několik minut po půlnoci přijato na linku 156 oznámení o napadání ženy mužem před restaurací v blízkosti Petrského kostela. Hlídka při příjezdu na místo spatřila sklánějícího se muže nad ženou, který ji uštědřil facku. Po tomto aktu si povšiml vystupujících strážníků z vozu a ihned odstoupil od ženy. Po výzvě k prokázání totožnosti si klekl na kolena , ruce dal za hlavu a odmítal komunikovat. Dvaatřicetiletá poškozená se odmítala k věci vyjádřit s tím, že se jedná o jejího druha. Třiatřicetiletý útočník byl předveden na Policii ČR. Celá událost postoupena správnímu orgánu.

8.10.2012 - Demolice trafiky vyvolala pochybnosti.

V dopoledních hodinách se na strážníka okrskové služby obrátil občan s obavou , že dochází k protiprávnímu rozebírání stánku s novinami.Po té zaznamenáno i několik dalších telefonátů na linku 156 se stejným obsahem. Následně bylo zjištěno, že osoby, demontující trafiku mají řádně sepsanou smlouvu s majitelkou, která toto potvrdila. K nezákonnému jednání tudíž nedošlo.Přesto veřejnosti za oznámení děkujeme, neboť prověřit podezřelé dění je vždy velice důležité, i když vyjdou na jevo skutečnosti, které toto nepotvrdí, jako tomu bylo v tomto případě.

8.10.2012 - Požadovali zapůjčení finanční hotovosti z pokladny.

Po poledni na lince 156 zaznamenáno sdělení o skupině mladíků ve věku okolo 20 let, která vešla do prodejny a žádala o půjčku peněz z kasy. Po zamítnutí jejich žádosti spoluobčané odešli. V tomto čase vstoupili dovnitř náhodní nakupující. Hlídka provedla kontrolu okolí, ale zmíněné osoby neobjevila.K protiprávnímu jednání sice nedošlo, ale preventivně upozorňujeme o obezřetnost personálu v provozovnách.

Str. Jana Adámková, MP PV – prevence

Poslat nový komentář