Policie má nové informace o lupiči, žádá svědky o pomoc

Policie má nové informace o lupiči, žádá svědky o pomoc
ilustrační foto

 

Policie České republiky se znovu obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po pachateli loupežného přepadení pošty v Klenovicích na Hané. Zloděj ji vykradl v pondělí 29. října krátce před pátou hodinou odpoledne. 

 

 

"Na základě provedeného šetření bylo zjištěno, že při loupežném přepadení pachatel použil papírový lístek s ručně psaným textem: „Jste přepadena, chci peníze, nechci použít násilí, děkuji,“ informuje policejní mluvčí Irena Urbánková.

 

Policie má také k případu nové informace. "Již o čtvrt na pět odpoledne se měl v blízkosti pošty pohybovat mladík štíhlé postavy, 170 cm vysoký, ve věku 20 – 25 let, bílé pleti. Na sobě měl tmavošedou mikinu s kapucí na hlavě, v obličeji byl maskován černou pletenou kuklou a na rukou měl černé pletené rukavice. U sebe měl dámské jízdní kolo, pravděpodobně červené barvy, které později použil k loupeži. Na řídítkách, takzvaných vlaštovkácc, měl mít igelitovou tašku nezjištěného popisu. Kolo bylo opatřeno zadním nosičem a košíkem na nákupy," popisuje lupiče mluvčí.

Za pět minut pět už stejný mladík i s jízdním kolem rychle odcházel z pošty. Při útěku přes silnici ho  těsně minul projíždějící kamion, jeho řidiče ale policie nenašla. 

 

"Policie ČR přivítá jakoukoliv informaci, která by vedla k objasnění tohoto případu. S veškerými informacemi se mohou občané obrátit na  SKPV Prostějov, telefon 974 781 334 nebo 974 781 336, na kteroukoliv policejní služebnu nebo na bezplatnou telefonní linku PČR 158," žádá svědky Urbánková. (bat) 

 

Poslat nový komentář