Ve Štěpánově shořelo stavení, v ohrožení byl i vedlejší rodinný dům

Ve Štěpánově shořelo stavení, v ohrožení byl i vedlejší rodinný dům
foto: hzs olk

Patnáct minut po půlnoci dnes ohrožovaly plameny, které zachvítily půdu hospodářského stavení, rodinný dům v Horním Štěpánově na Prostějovsku. Zasahovat museli hasiči z Konice, Brodku, Horního Štěpánova i Prostějova.

 

„Menší dřevěná hospodářská budova byla v době našeho příjezdu zcela zasažena plameny, ty také již částečně poškodily i střechu přilehlého rodinného domku. Intenzivním hašením za nasazení několika hasebních proudů jsme požár dostali pod kontrolu zhruba po dvaceti minutách. Naši  práci komplikovalo husté zakouření a proto byl celý zásah prováděn v dýchací technice,“ informuje o průběhu zásahu tiskový mluvčí krajských hasiču Zdeněk Hošák.

 

Přes úsilí, které hasiči do zásahu vložili, se dřevěnou budovu o rozměrech zhruba 8 x 8 m již zachránit nepodařilo. "Naštěstí díky rychlé pomoci hasičů nedošlo k výraznému rozšíření na střechu domku. Požár jen částečně zasáhl několik krovů její dřevené konstrukce. Hasiči v následujícím čase prováděli celkové rozebrání a vynášení otopu z vyhořelé hospodářské budovy, majitel zde měl uskladněné dřevo a uhlí. To je také zřejmě příčinou vzniku požáru po samovznícení topných briket," doplňuje Hošák.

Škoda se vyšplahala na zhruba 50 tisíc korun, nikdo při požáru nebyl zraněn.(bat)

 

Poslat nový komentář