Policisté v Olomouci řeší další otravu alkoholem, tentokrát je v nemocnici žena

Policisté v Olomouci řeší další otravu alkoholem, tentokrát je v nemocnici žena
ilustrační foto

 

Olomouc (bat) Další případ otravy metanolem včera zaznamenali policisté v Olomouci, po muži, který již byl hospitalizován (více zde) leží ve fakultní nemocnici i žena. "V jedenáct hodin dopoledne byla odvezená sedmašedesátiletá žena z Olomouce na ARO v Olomouci s podezřením na otravu metylalkoholem. Policisté nyní zjišťují, co žena požila, a kde k alkoholu přišla," říkal ještě včera policejní tiskový mluvčí Josef Bednařík.

 

Dnes už je jasno, žena si alkohol stejně jako muž zakoupila v prodejně Smíšeného zboží na olomoucké Nedvědově ulici. Policie začala stíhat čtyřicetiletého muže a šestapadesátiletou ženu. "Oba jsou podezřelí, že v prodejně na ulici Nedvědova prodávali alkohol obsahující toxicky významné zastoupení metanolu. Lahve s touto závadnou tekutinou si zde zakoupilo několik osob. Jedna z nich na následky požití zemřela a další tři jsou hospitalizovány ve FN Olomouc," vysvětluje krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Policie nyní zjišťuje, odkud alkohol oba obvinění získali. Pokud jim prokážou vinu, hrozí jim až deset let vězení.

 

Zároveň stále platí policejní výzva, aby lidé nepili alkohol z lahví bez etikety či kolku. Nechat si zkntrolovat podezřelý alkohol mohou na těchto místech:

1) Laboratoř LITOLAB spol. s. r. o.

 Chudobín 83, kontaktní telefon 585 377 001, minimální množství vzorku je 100ml v plastové nebo skleněné nádobě, cena za vyšetření je 100 Kč / vzorek. Po-Pá, 7:00 – 15:00 hodin.

2) Katedra analytické chemie, Přírodovědecká Fakulta UP Olomouc

 kontaktní telefon 585 634 401, sekretariát Katedry analytické chemie, 2. patro, tř. 17. listopadu 12, Olomouc, minimální množství vzorku je 100ml v plastové nebo skleněné nádobě, cena za vyšetření je 100 Kč / vzorek.                       Po-Pá, 8:00 -15:00 hodin.

3) Laboratoř Zdravotního ústavu

 

Wolkerova 74/6 Olomouc, kontaktní telefon 585 719 310, minimální množství vzorku je 100ml v plastové nebo skleněné nádobě, cena za vyšetření je 500 Kč / vzorek. Po-Pá, 7:00 – 15:30 hodin.

 

 

Poslat nový komentář