Kradl čtyřicetkrát, naposledy však spadla klec

Kradl čtyřicetkrát, naposledy však spadla klec
zdroj: policie ČR
Další fotky: 
Kradl čtyřicetkrát, naposledy však spadla klec
Kradl čtyřicetkrát, naposledy však spadla klec

Prostějovsko (bat) Cigarety, cukrovinky, alkohol, peníze, iPod, hodiny, ale i mikrofon od aparatury, kolo, brusky či vrtačky bral na svých loupežných výpravách mladý muž z Prostějovska. Celkem se mu podařilo krást devětatřicetkrát, při čtyřicátím pokusu jej však policie chytla. Na kontě má teď škodu za více než 300 tisíc.

 

Ke krádežím, které se nyní policistům podařilo objasnit, docházelo v Prostějově a jeho okolí od listopadu loňského roku do září letošního roku. Lapka na svých zlodějských toulkách pětatřicetkrát kradl v Prostějově, dvakrát v Bedihošti, jednou pak v Čehovicích, Čechovicích a Výšovicích. A rozhodně si nevybíral, kradl, co mu pod ruce přišlo.

 

"V jeho hledáčku uvízlo několik firem, pohostinství, restaurací, prodejen, barů, motorestů, pivnic, kantýn, stánků s občerstvením, skladů s hutním materiálem, dům v rekonstrukci, podzemní garáže a dokonce i centrum sociálních služeb. V sedmadvaceti případech se jednalo o hospody, bufety, restaurace, stánky s občerstvením. Některé z nich navštívil i dvakrát, jeden dokonce třikrát," uvádí polcejní tisková mluvčí Irena urbánková s tím, že bral cigarety, cukrovinky, alkohol, peníze, iPod, hodiny, mikrofon od aparatury, kolo, brusky, vrtačky, kabely, mobilní telefon, bourací kladivo, plech a další věci, které se daly zpeněžit.

 

"V některých případech ho na jeho toulkách neodradilo ani více než dvoumetrové oplocení areálu, které hravě překonal. A s kabely si také poradil. V jednom případě k jejich odseknutí použil sekeru, kterou si přinesl," doplňuje Urbánková.

Po poslední krádeži v září však policie zloděje zadržela a ten skončil ve vazební věnici, kde je doposud stíhán. Celková škoda, kterou způsobil krádežemi a poškozením věcí se za necelý rok vyšplhala na 334 692 tisíc korun. Nyní mu hrozí pobyt za mřížemi od jednoho roku do pěti let.

 

Poslat nový komentář