Policie objasnila 6 případů mizící nafty na Prostějovsku

Policie objasnila 6 případů mizící nafty na Prostějovsku
ilustrační foto

Prostějovsko (bat) Policisté dopadli zloděje, kteří měli na svědomí hned 6 krádeží nafty na území Prostějovska. Celkem během svého řádění zvládli odčerpat 950 litrů nafty a způsobit tak škodu téměř 40 tisíc korun.

 

Noční můru řidičů nákladních aut a vozidel na Prostějovsku nyní mají za mřížemi koničtí policisté. Podařilo se jim totiž chytnout dva zloděje, kteří od dubna do října tohoto roku celkem šestkrát odčerpali naftu z odstavených vozidel. "Tito dva výtečníci po společné domluvě odčerpali naftu ze 3 nákladních vozidel a 3 autobusů.  Zavítali do Čech pod Košířem,  Laškova, Rakové u Konice, Bohuslavic, Vyšehradu u Konice a Brodku u Konice. Podařilo se jim tak ukrást 950 litrů nafty a způsobit celkovou škodu odcizením a poškozením za téměř 40 tisíc korun," informuje o případu policejní tisková mluvčí Irena Urbánková. 

 

Podle ní ukradenou naftu prodávali a peníze použili pro vlastní potřebu. "Muži zákona během šetření  zjistili, že starší z mužů je cizinec a pobýval v České republice neoprávněně, navíc na falešné doklady. Řešení jeho neoprávněného pobytu a falešných dokladů je v kompetenci cizinecké policie. Oběma podezřelým výtečníkům za trestný čin krádež, spáchaný formou spolupachatelství, nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," dodává mluvčí.

Poslat nový komentář