Dopravní nehodovost na Prostějovsku

foto: HZS Olomouckého kraje
foto: HZS Olomouckého kraje

 

Včerejšího dne došlo na Prostějovsku k osmi dopravním nehodám. Ke čtyřem dopravním nehodám bylo nutné přivolat hasičské jednotky HZS Olomouc. Tři z těchto nehod řeší policisté, další tři byly vyřešeny mezi účastníky nehody na euroformuláře a další dvě byly vyřešeny účastníky dohodou bez přítomnosti policie.

 

Prostějovsko - Hasičské jednotky a dopravní policisté už o půl šesté ráno vyjížděli k prvnímu případu dopravní nehody. Šlo o vyproštění havarovaného vozidla v obci Dzbel na Prostějovsku. Jednačtyřicetiletý řidič osobního vozu Fiat Punto nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky, dostal smyk a vozidlo skončilo na střeše u Šubířovského lomu. Řidič osobního vozidla byl zraněn jen lehce a sanitním vozem RZP byl převezen do prostějovské nemocnice k ošetření. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na pětadvacet tisíc korun.

O necelé tři hodiny později došlo na rychlostní komunikaci I/46 ve směru Vyškov – Prostějov, k dopravní nehodě vozidla Hyundai, které řídila devětadvacetiletá řidička. Na místo nehody byli přivoláni hasiči i dopravní policisté. Řidička v daném úseku předjížděla nákladní vozidlo. Po předjetí se chtěla vrátit zpět do pravého jízdníhu pruhu, ale tento manévr se jí nepodařil. Na zasněžené vozovce dostala smyk, narazila do středových svodidel a sjela mimo silnici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Hasiči vyprostili havarované vozidlo. Škoda na vozidle byla vyčíslena na devatenáct tisíc korun.

Krátce před jednou hodinou odpoledne měli profesionální hasiči výjezd opět na Prostějovsko, tentokrát do obce Tištín. Na 24 km dálnice havarovalo osobní vozidlo s autobusem. Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči provedli odklizení komunikace a protipožární opatření. Poslední výjezd za včerejší den měly jednotky HZS Olomouc do obce Skřípov, kde vyprošťovali havarované vozidlo z příkopu.

K další dopravní nehodě mělo dojít v době od 13. ledna 2013 do 14. ledna.2013 na ulici Plumlovská v Prostějově. Během nehody došlo k poškození cihlové konstrukce hlavního uzávěru plynu. Škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Kdo a jakým vozidlem nehodu způsobil momentálně policisté zjišťují.

(red)

 

 

 

Poslat nový komentář