Vykrást chalupu přišel ve stylu Spidermana

Vykrást chalupu přišel ve stylu Spidermana
ilustrační foto

Horní Štěpánov – Dvě sousedící rekreační chalupy vykradl zatím neznámý pachatel v době od 20. ledna do 26. ledna 2013 v obci Horní Štěpánov.

Téměř kaskadérským kouskem se zloděj dostal do první rekreační chalupy v Horním Štěpánově. Vylezl na střechu chalupy, které přiléhá ke břehu. Když se mu podařilo rozebrat část pálených střešních tašek, dostal se tak do prostor půdy. Po žebříku se dostal do garáže, vypáčil dveře do chodby obytné části, rozbil sklo zamčených dveří, které vedly do kuchyně a protáhl se dovnitř. Teď už mohl v klidu a nikým nerušený prohledat celou chalupu. Sebou si odnesl mikrovlnou troubu, demontoval plynový kotel s ohřevem vody a poškodil rozvodové trubky. Z garáže pak sebral benzinovou sekačku na trávu. Všechny věci si odnesl před vrata garáže, ty pak zamknul a ven vylezl ventilačním oknem. Z první rekreační chalupy si odnesl věci za jednasedmdesát tisíc korun a škodu, kterou svým vniknutím způsobil, majitel vyčíslil na čtyři tisíce korun.

U sousední chalupy už krkolomné kousky nedělal. Vypáčil vstupní dveře, rozbil zabezpečovací zařízení a odnesl si mikrovlnou troubu a dvě horská kola. Majitel druhé chalupy vyčíslil škodu na dvaašedesát tisíc korun. Policie po pachateli pátrá.

(red)

 

Poslat nový komentář