Včerejší dopravní nehody na Prostějovsku

Foto: Policie ČR Prostějov
Foto: Policie ČR Prostějov
Další fotky: 
Foto: Policie ČR Prostějov
Foto: Policie ČR Prostějov
Foto: Policie ČR Prostějov
Foto: Policie ČR Prostějov

Poslední lednový den se neobešel bez dopravních nehod. Neštěstí si vyžádala pouze lehká zranění a zřejmě u všech třech bylo na vině počasí. Kluzké silnice nás čekají ještě minimálně měsíc, proto sundejte nohu z plynu a jezděte opatrně.

Hned ráno, krátce před sedmou hodinou, došlo na silnici ve směru od obce Březsko na Hvozd k havárii vozidla Seat Ibiza, které řídila osmatřicetiletá řidička. Z policejního šetření jasně vyplývá, že žena nepřizpůsobila svou jízdu stavu a povaze vozovky, povětrnostním podmínkám, náledí a s vozidlem dostala smyk. S vozidlem sjela mimo silnici, urazila patník a převrátila se na střechu. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, žena neměla žádná zranění a škoda byla vyčíslena na jednadvacet tisíc korun.

Téměř ve stejnou dobu došlo na silnici III. Třídy ve směru od Brodku u Prostějova na Drysice k dopravní nehodě osobního vozidla značky Peugeot. Jeho padesátiletá řidička opět nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na níž bylo náledí, vyjela mimo silnici a narazila do stromu. Utrpěla lehké zranění a byla sanitním vozem převezena do nemocnice na ošetření. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou, hmotná škoda byla vyčíslena na 121 000 korun a ve věci nadále probíhá šetření.

Během dopoledne čekala na policisty další dopravní nehoda. Kolem desáté hodiny dopoledne ve směru od obce Runářov na Konici dostal v pravotočivé zatáčce pětatřicetiletý muž se svým osobním vozem Citröen Berlingo smyk. Na zledovatělé komunikaci přejel do protisměru do příkopy a převrátil se na střechu. Během nehody utrpěl lehké zranění a byl sanitním vozem převezen do nemocnice na vyšetření. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou, hmotná škoda byla vyčíslena na patnáct tisíc korun.

(red)

Poslat nový komentář