Opilec napadl svoji družku, deset dní ji neuvidí

Opilec napadl svoji družku, deset dní ji neuvidí
ilustrační foto

Včera ve večerních hodinách došlo k fyzickému napadení 37 leté ženy ze strany jejího 33letého druha. Incident se odehrál v jednom z rodinných domů v Horním Štěpánově na Prostějovsku.

Muž, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, bezdůvodně napadl družku, začal ji škrtit,  udeřil jí pěstí do obličeje a vyhrožoval jí, že ji zabije. Nezastavilo ho ani to, že incidentu byl přítomen i jejich 1,5 letý syn. Ženě se podařilo utéct do jiné části domu a přivolat policii. Policisté muže zajistili a převezli na policejní služebnu k provedení dalších služebních úkonů. Dechovou zkoušku na alkohol však násilník odmítl.

Během prošetřování události policisté zjistili, že se muž takového jednání vůči své družce nedopustil poprvé. Již v minulosti ji opakovaně slovně či fyzicky napadal. Policisté využili svého zákonného oprávnění a násilníka z domu a jeho bezprostředního okolí vykázali na dobu 10 dnů. Poslední incident policisté šetří samostatně jako podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování, za který podezřelému, v případě prokázání viny, hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. V letošním roce se jedná již o čtvrtý případ vykázání na teritoriu územního odboru Prostějov. (red)

Poslat nový komentář