Podomní prodejci se nevzdávají

Podomní prodejci se nevzdávají
ilustrační foto

 

I když je podomní prodej v Prostějově zakázaný, občané se s tímto problémem potýkají i nadále. Některé společnosti se totiž rozhodly riskovat a své zástupce vysílají do ulic neustále. Potvrzuje to i případ, který řešili v minulých dnech strážníci městské policie.

 

„Zavolala nám paní, která nahlásila, že se po jejich domě pohybuje dvojice mladíků, kteří nabízejí levnější energii. Hlídka muže zastihla v okamžiku, kdy komunikovali se starší paní otevřeným oknem,“ uvedla strážník Jana Adámková.

Mládenci po ženě požadovali výpis o odběru energie a tvrdili, že pokud ho nepředloží, bude jí zaslán dopis s výzvou dostavit se osobně na pobočku do severomoravské metropole. „Oslovená si žádnou schůzku s těmito pracovníky neobjednala, pánové jsou podezřelí z přestupku dle §46/1 Zákona č. 200/1990 Sb. Porušili Nařízení statutárního města Prostějov č. 2/2013, kterým je podomní prodej od 19. dubna letošního roku zakázán,“ dodala Adámková s tím, že věc byla předána správnímu orgánu.

 

Jeden z prodejců ale bude mít další problém. Při ověření totožnosti předložil potvrzení o občanském průkazu, podle kterého si měl nový doklad vyzvednout více jak před rokem. Mladý muž je podezřelý z přestupku proti Zákonu o občanských průkazech a v řízení mu hrozí pokuta do deseti tisíc korun.

(rl)

 

Poslat nový komentář