Romské děti kradou a prodavačky to musejí platit!

Romské děti kradou a prodavačky to musejí platit!
ilustrační foto

Je to čím dál horší, postěžovaly si PVnovinkám prodavačky jedné prostějovské trafiky. Jen v minulém týdnu jim romské děti odcizily zboží za víc než dva tisíce korun. A trest? Jedině pro prodavačky, protože škodu budu muset uhradit ony.

Trik je jednoduchý. „Přišlo několik dospělých a jeden asi osmiletý kluk, že chtějí tři kartony cigaret jedné značky. Podala jsem je, chtěli další dva, pro které jsem musela do skladu. Bylo to snad deset vteřin, vrátím se a kluk i s cigaretami byl pryč. Dospělí se pomalu trousili ven ho hledat, samozřejmě se nevrátil nikdo," popsala krádež jedna z prodavaček. Okamžitě volala strážníky a policii, výsledek je ale tristní. „Otec toho kluka byl také v prodejně a vypověděl, že nevěděl, že chce cigarety ukrást. Zjistit, kam se poděly, prý nemůže, protože kluk si vymýšlí," popsala výsledky šetření. Policisté případ odloží právě kvůli chlapcově věku. Co na tom, že za jednání dětí jsou odpovědní jejich rodiče. Nikdo jim totiž nedokáže, že své ratolesti k takovým činům většinou navádějí.

Obě pracovnice prodejny se zveřejněním své totožnosti nedaly souhlas. „S drobnými krádežemi cukrovinek či časopisů jsme se smířily, ty jsou tady na denním pořádku. Jenže jakmile by se ukázalo, že si na takové jednání stěžujeme, vezmou to tady útokem a my to zase všechno zaplatíme. I to se už stalo," pokrčila rameny trafikantka.

(red)

 

 

Komentáře

cože?Policajti nic nevyšetří?Co k tomu dodat......jsme v Prostějově.Tady mají odjakživa cigáni nedotknutelnost.

 

 

Poslat nový komentář