Ujížděl policistům a naboural. Byl opilý

Ujížděl policistům a naboural. Byl opilý
ilustrační foto

Ve čtvrtek krátce před půlnocí se policisté v rámci silniční kontroly ve Vrbátkách pokusili zastavit vozidlo Citroën Xsara, které přijíždělo od Štětovic. Řidič na znamení nereagoval, po honičce následně naboural nejen policejní vůz,ale i další auto. Z nepojízdného vozu vystoupil nezraněn, v dechu ale měl 2,05 promile.

„Policisté vůz předjeli a zapnutým výstražným zařízením se vozidlo snažili zastavit. Řidič na znamení nereagoval, najel do pravé zadní části policejního vozu a pokračoval směrem k cukrovaru. Tam ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a vyjel mimo silnici až na vjezd u jednoho z domů, kde narazil nejprve do stromku a poté do zaparkované Mazdy. Ta byla nárazem odhozena do zdi domu a Citroën Xsara zastavil vlivem poškození zhruba po 30 metrech,“ popsala honičku policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté zjistili, že za volantem seděl 49letý cizinec z Olomoucka, který měl v dechu 2,05 promile alkoholu. Celková hmotná škoda na všech poškozených věcech a vozidlech byla předběžně vyčíslena na 88 500 korun.

„Cizinec je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala mluvčí s tím, že nehoda je nadále v šetření. (red)

 

Komentáře

Nejel pod vlime poprve

 

Poslat nový komentář