Naval prachy, nebo to do tebe napálím, slyšela v sobotu obsluha benzinky

Naval prachy, nebo to do tebe napálím, slyšela v sobotu obsluha benzinky
Foto PČR
Další fotky: 
Naval prachy, nebo to do tebe napálím, slyšela v sobotu obsluha benzinky

 

V sobotu 9. listopadu 2013 krátce před osmou hodinou večer vstoupil do prodejny benzinové čerpací stanice na Olomoucké ulici v Držovicích neznámý maskovaný muž. Přistoupil k pokladnímu pultu, na obsluhu namířil krátkou střelnou zbraň a se slovy „ Naval prachy“ po ní požadoval vydání peněz. Po sdělení obsluhy, že žádné peníze nemá, obešel pachatel pult, opět na ni namířil krátkou střelnou zbraň a se slovy „ Naval prachy nebo to do tebe napálím“ opět  požadoval vydání peněz. Žena mu z obavy o svůj život otevřela pokladnu, ze které maskovaný muž vzal zhruba kolem dvou tisíc korun a z místa utekl. Při loupeži nebyla obsluha zraněna.   

Irena Urbánková z Krajského ředitelství Olomouckého kraje muže popsala takto: "Mělo se jednat o muže ve věku kolem 30 let, vysokého kolem 170 cm, střední postavy. Mluvil česky, bez přízvuku a bez jakéhokoliv nářečí. Na hlavě měl černou pletenou čepici, přes obličej černobílý šátek tzv. palestinu. Na sobě měl černou bundu do pasu, tzv. bomber, šedé kalhoty – kapsáče a na rukou měl rukavice. V ruce držel krátkou střelnou zbraň". 

Prostějovští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání  zvlášť závažného zločinu loupež, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. "Na případu intenzivně pracují a po pachateli pátrají", dodala Urbánková.

Policie ČR se tímto obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po pachateli tohoto zločinu. Jakékoliv informace, které by vedly k objasnění případu a zjištění pachatele, mohou občané sdělit prostějovským kriminalistům na telefon : 974 781 336, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158. (red)

 

 

Poslat nový komentář