Zloději řádili i na železnici

Zloději řádili i na železnici
ilustrační foto

O víkendu se policisté nestačili otáčet. Čekala je řada oznámení o nejrůznějších krádežích. Jedna z nich dokonce zastavila v Nezamyslicích vlaky.

Ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení je podezřelý pachatel, který v časných ranních hodinách v pátek 22. listopadu na vlakovém nádraží v Nezamyslicích zničil obecně prospěšné zařízení. „Následně došlo k závadě na zabezpečovacích systémech vlakového nádraží, muselo dojít k úplnému zastavení provozu a užití náhradní autobusové dopravy,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Přesná výše škody nebyla zatím vyčíslena, policisté na případu intenzivně pracují a po pachateli pátrají. Pro trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 1 roku do šesti let.

Jen o kousek dál, ve Vrchoslavicích, zase zloděj způsobil škodu za téměř 11 700 korun. Z šesti zemědělských strojů ukradl celkem 400 litrů nafty. Ve Vrbátkách zase z jednoho firemního objektu zloděj ukradl trezor s penězi. Poškozené firmě způsobil škodu za 28 tisíc korun.

Stejně dopadli majitelé tří vozů. Z Audi A6 zaparkované v ulici U Svaté Anny byl odcizen USB Flash disk a MP3 přehrávač, z Volva V40 zmizely dva batohy s potřebami pro výcvik psů. V Anenské ulici zloděj vykradl Ford Galaxy, odkud si odnesl koženkovou tašku s oděvními svršky. Celková hmotná škoda odcizením a poškozením byla vyčíslena na 25 500 korun. (red)

 

Poslat nový komentář