Okradli mě s nožem v ruce, na policii nejspíš nepůjdu!

Okradli mě s nožem v ruce, na policii nejspíš nepůjdu!
ilustrační foto internet

 

Situace jako z podřadného filmu. Tak by se dala nazvat událost, se kterou se PvNovinkám svěřil Michal. Mladého muže v pátek večer ve Wolkerově ulici připravili dva Romové o telefon. Běžná krádež to ale nebyla. Oloupili ho totiž s nožem v ruce. Přesto váhá, zda jít na policii.

„Zaparkoval jsem auto na parkovišti v křižovatce Brněnská – Wolkerova a šel za přítelkyní do restaurace Fiesta. Když jsem míjel jeden ze zaparkovaných vozů, vystoupili z něj dva cikáni. Jeden mi zastoupil cestu, druhý stál za mnou. Chtěli po mě peníze,“ říká stále ještě otřesený mladík. Když se začal bránit, že u sebe nic nemá, vytáhl jeden z mužů nůž. „Vyděsil sem se a vytáhl z kapsy mobil. Vyrval mi ho z roky, skočili do auta a ujeli,“ popisuje mládenec, který s oznámením na policii ještě v neděli ráno váhal.

„Před rokem právě tady u Fiesty srazili z kola mého kamaráda, okradli ho a dobili tak, že ležel v nemocnici. Byl na neschopence tři měsíce, pořád někde něco vysvětloval a zdůvodňoval, že si celé přepadení nevymyslel. Policie nikoho nechytila, kamera se v té chvíli dívala jinam. Nepochybuji, že by tohle mělo stejný scénář,“ konstatoval Michal.

Jeho přítelkyně je jiného názoru. „Kdybych s ním v té chvíli byla, asi bych začala ječet a volat o pomoc. Takže ten nůž by nejspíš skončil v jednom z nás,“ netají se rozrušením dívka, která Michala k oznámení pobízí. „Kdo ví, co už mají všechno na svědomí. Tentokrát to skončilo vyhrožováním, příště opravdu mohou kvůli pár korunám někoho zabít,“ dodala.

O vývoji případu budeme i nadále informovat. (ber)

Totožnost mladého muže redakce zná, jeho jméno je ale změněno.

Komentáře

Poškozený bude hodiny vypovídat, kde, kdo jak, proč, zda neprovokoval, proč dal důvod, zda se bránil adekvátně. Kamery nikde nejsou, kdyby útočníky poznal, stejně jim 50 barevných dosvědčí, že byli třeba v Hradci Králové. ´Mobil byl díky užívání pod 5 tisíc, nůž mohli a nemuseli vytáhnout... tvrzení proti tvrzení. Co se týká auta, ani jedno není registrováno na hnědomajitele. Vyjma těch, co jsou s mrzákem na čelním skle, na ty dostanou příspevek od státu, takže je nutná registrace. Na bábu, co má sto let a neumí se podepsat... Tož tak.

Chápu, že byl dotyčný v tu dobu v šoku, ale co to bylo za auto si nepamatuje? Barva, výrobce+model auta....? Cokoliv, co by mohlo pomoc.

 

Na policii bych šel, pravděpodobně s tím moc nenadělají, ale pokud tyhle grázly jednou dopadnou, tak si poté odnesou vyšší trest.

Poslat nový komentář