Policisté dopadli hned dvě straky

Policisté dopadli hned dvě straky
ilustrační foto

Dvojnásobným úspěchem se mohou pochlubit policisté z obvodních oddělení. Němčičtí chytili zloděje, který vykradl chatu, plumlovští pak naftovou straku.

V pátek dopoledne došlo ke vloupání do jedné z chat v katastrálním území Otaslavic. Pachatel vnikl do chaty po poškození dveří, ze kterých odcizil kovovou kliku, dále z chaty vzal bezpečnostní kameru a čtyři háky na uchycení stanu. Majiteli způsobil celkovou škodu za 6 450 korun. “Policisté z obvodního oddělení Němčice nad Hanou našli ještě téhož dne v jedné ze sběren odcizené háky a zjistili, kdo je tam prodal. „Jednalo se o 66letého muže z Němčicka, kterého ještě téhož dne zadrželi a převezli na policejní služebnu. Odcizenou kameru měl u sebe a policistům ji dobrovolně vydal. Odcizené věci byly vráceny zpět majiteli,“ uvedla k případu policejní mluvčí Irena Urbánková. Muži hrozí za krádež až dvouletý pobyt za mřížemi.

Druhý úlovek hlásí plumlovští policisté. „Začátkem září se zloděj pokusil odcizit naftu z jednoho z pracovních strojů, který byl odstaven na dně vodní nádrže Plumlov. Do přinesených kanystrů odčerpal 71 litrů nafty, byla ale vyrušen pracovníkem ostrahy. Utekl a kanystry odhodil,“ konstatovala Urbánková. Plumlovští policisté zloděje našli. „Jedná se o 22letého muže z Plumlovska, který se k činu doznal. Za krádež ve stadiu pokusu mu hrozí rovněž dvouleté vězení. Škoda byla vyčíslena na 1 845 korun. (red)

Poslat nový komentář