Aktualizováno: Dopolední nehoda na Vrahovické

Aktualizováno: Dopolední nehoda na Vrahovické
ilustrační foto

Včera jsme vás informovali o dopravní nehodě, ke které došlo kolem deváté ráno ve Vrahovické ulici v Prostějově. Nákladní vozidlem zde byla sražena cyklistka.

„Z dosavadního šetření vyplývá, že 48letý řidič nákladního vozidla Iveco, který vyjížděl z Průmyslové ulice na Vrahovickou, nedal zřejmě přednost v jízdě po hlavní silnici jedoucí 60leté cyklistce, která jela z centra města směrem na Vrahovice. V prostoru křižovatky došlo ke střetu. Nákladní vozidlo narazilo do cyklistky přední částí. Paní po nárazu i s kolem spadla na zem. Při pádu utrpěla velmi těžké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice v Olomouci. Délka léčení nebyla stanovena,“ popsala nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle jejích slov alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda byla vyčíslena na 6 tisíc korun. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest. (red)

 

Poslat nový komentář