Za volantem alkohol, drogy a zákazy řízení

Za volantem alkohol, drogy a zákazy řízení
ilustrační foto

Řidiči jsou, zdá se, stále nepoučitelní. Za volant sedají pod vlivem alkoholu či drog a nic si nedělají ani ze zákazu řízení. Policisté v úterý lapili hned dva hříšníky, i když ten první se jim pokusil ujet.

Po půl deváté ráno si policejní hlídka všimla u Nezamyslic Favorita, jehož řidič neměl rozsvícená světla. Policisté ho chtěli zkontrolovat, řidič ale na výzvu k zastavení nereagoval a ujel do Nezamyslic, kde auto odstavil. „Policisté ho vzápětí zadrželi. U 24 letého muže z Prostějovska prokázala dechová zkouška 0,20 promile, test byl u něj pozitivní i na amphetamin. Policisté navíc zjistili, že mladík má vysloveny čtyři platné zákazy řízení všech motorových vozidel až do září 2015,“ popsala první případ tisková mluvčí policie Irena Urbánková. Muži hrozí až tři roky vězení.

Po půl dvanácté v noci si policejní hlídka v ulici U Stadionu všimla Renaulta Megane, kličkujícího po silnici. Policisté vůz zastavili a u 51letého řidiče provedli dechovou zkoušku, která zjistila 2,27 promile alkoholu v dechu.

„Muž se odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici, navíc nepředložil řidičský průkaz ,“ dodala mluvčí. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. (red)

 

Poslat nový komentář