V sousední Olomouci shořel autosalon!

V sousední Olomouci shořel autosalon!
ilustrační foto
Další fotky: 
V sousední Olomouci shořel autosalon!
V sousední Olomouci shořel autosalon!
V sousední Olomouci shořel autosalon!

 

Hasiči z Olomouce, Velké Bystřice a Bohuňovic likvidují požár střechy soukromého objektu na ulici Kosmonautů v Olomouci. Hoří autosalon.

Informaci o požáru přijalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 5:44 hodin. Na místo postupně vyjeli profesionální hasiči z Olomouce s několika cisternami, výškovou technikou a speciální technikou (hasicí kontejner s hasicím zařízením Cobra). Vzhledem k tomu, že bylo potřeba další síly a techniku, povolal velitel zásahu na místo ještě dobrovolné hasiče z Velké Bystřice a Bohuňovic.

Požár zasáhl střechu karosárny o rozměrech asi 30 x 40 metrů. Hrozilo, že plameny přeskočí na další budovu, a proto se ji hasiči snažili chránit. Hasiči s plameny stále bojují, požár ještě nemají pod kontrolou. Rozebírají střešní konstrukce, zajišťovali tlakové lahve, které byly uvnitř objektu a odvětrávají zakouřené prostory. Pomocí speciálního zařízení Cobra rozřezávají střešní konstrukci a snaží se dostat k jednotlivým ohniskům požáru.

Na místě nebyl nikdo zraněn, nikoho nemuseli hasiči evakuovat.

"Dnes před 6 hodinou ranní jsme přijali oznámení o požáru v lakovně na ulici tř. Kosmonautů v Olomouci. Po jeho uhašení ohledávali místo požářiště speciální jednotky, chemici, psovodi a pracovníci Technického ústavu požární ochrany, kteří vyhledávali chemické akceleranty. Zajištěné stopy budou následně podrobeny znaleckému zkoumání, na základě kterého budou zjišťovány příčiny a okolnosti vzniku požáru. Dnešním dnem budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Obecné ohrožení z nedbalosti. Řízení je vedeno proti neznámému pachateli. V případě prokázáni viny pak hrozí odsouzenému trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let", uvedla před pár minutami k případu Marie Štrbáková z Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje. (red)

Předběžná škoda byla vyčíslena na 8 až 12 miliónů korun.  Ke zranění osob nedošlo.(red)

Poslat nový komentář