Podomní prosebník opět v akci. Osamělé ženy, pozor!

Podomní prosebník opět v akci. Osamělé ženy, pozor!
ilustrační foto internet

 

V polovině února jsme vás informovali o vtíravém návštěvníkovi, který se pohybuje po Prostějově a láká z osamělých žen menší finanční částky. Jak se zdá, ve svém jednání zhruba padesátiletý muž pokračuje nadále.

„Minulou sobotu (8.března pozn.red) kolem 15 hodiny na mě zazvonil muž, který se představil jako  Dušan Bednařík. Hledal mého manžela,“ sdělila PvNovinkám paní Eva, která si okamžitě vzpomněla na varování, které četla na PvNovinkách. „Chtěla jsem vědět, co po mně chce, i když mi bylo naprosto jasné, že to budou peníze. Napřed jsem mu sdělila, že manžel tady 17 let nebydlí, protože jsme rozvedení a on pak začal pohádku, jak by potřeboval nějaké peníze na cestu domů, že ztratil peněženku. I když dost naléhal, do domu jsem ho nepustila a půjčku odmítla,“ popsala paní Eva další dění. Muže posléze viděla odcházet směrem k náměstí a dobře si ho prohlédla. „Na zvonku je pouze moje jméno, zvonil tedy cíleně s tím, že věděl, že tady žádný muž nebydlí,“ přidala informaci, která je stejná u všech dosavadních případů.

Příběh ale má pokračování, muže totiž o pár dnů později uviděla ve vestibulu hlavního nádraží. „Nemohla jsem se splést, měl totiž na nohou velmi zvláštní tenisky s neonovou podrážkou. O tom, že je to skutečně on, jsem se přesvědčila i na kamerovém záznamu,“  dodala paní Eva s tím, že se jedná o poměrně vysokého, čistě oblečeného padesátníka.

Už první žena, která nás na podomního prosebníka upozornila, se netajila obavami. „Jde o to, že si evidentně vytipoval dům, kde žije sama žena. Pokud přijde ke dveřím s peněženkou v ruce, může jí ji vytrhnout, v horším případě se dostat do bytu a dotyčnou okrást. Na násilníka bych ho přeci jen netipovala,“ zamyslela se  tehdy Lída.

Zatím se k násilí neuchýlil, i přesto by osamělé ženy neměly otevírat nikomu cizímu a v případě sebemenší pochybnosti přivolat policii. (ber)

Komentáře

"Dušan Bednařík" na mě taky zvonil, nějak před měsícem, tvrdil mi, že se známe, pak si vymýšlel všelijaké důvody, abych mu dal peníze. Nakonec jsem mu dal stovku, abych se ho zbavil. Zřejmě časem mění taktiku - na mém zvonku pro změnu není žádná žena...

Poslat nový komentář