Všímavý muž zabránil krádeži

Všímavý muž zabránil krádeži
ilustrační foto

V průběhu minulého týdne si pozorný muž povšiml bezdomovce, jak přestřihl kleštěmi zámek jízdního kola. Rychle zareagoval a v dalším jednání mu zabránil.

"Než ale stačil věc nahlásit a přivolat hlídku, dorazili strážníci, kteří se právě vraceli ze zákroku. Bezdomovec se snažil utéci, ale to se mu nepodařilo a skončil v poutech," popsala událost strážník Jana Adámková. Jelikož cenu bicyklu majitelka ohodnotila přibližně na 1 000 Kč a poškození zámku na 150 Kč, byla celá událost postoupena správnímu orgánu k dořešení.

Rozhodně velké poděkování patří čtyřiačtyřicetiletému svědkovi, kterému nebylo protiprávní jednání muže lhostejné a svým rozhodným chováním velkým dílem přispěl k zadržení pachatele. "Opět je z této události patrné, jak je důležité mít dobře zabezpečené jízdní kolo. Lankový zámek nepatří k přílišné ochraně. Stačí mít pákové kleště a během několika sekund se bicykl dostane do nesprávných rukou. Mnohem bezpečnější je použití bezpečnostních stojanů, kde je ovšem nutné vlastnit zámek - půlfabku - a touto kolo uzamknout. Bezpečnostních stojanů je v našem městě několik," podotkla Jana Adámková. (red)

Poslat nový komentář