Lupičem 19letý mládenec!

Lupičem 19letý mládenec!
ilustrační foto internet

 

Policisté z obvodního oddělení Němčice nad Hanou objasnili tři případy krádeže vloupáním, k nimž došlo v průběhu dubna letošního roku v Těšicích a v Tištíně.

3. dubna došlo ke vloupání do rodinného domu v Tištíně, odkud pachatel odcizil kombinovaný sporák, nerezový dřez, dva přímotopy, litinový poklop, elektroměr, tři ocelové plotny a další věci. Způsobil škodu za téměř 9 800 korun. „O tři dny později došlo ke vloupání do rodinného domu v Tištíně, který pachatel prohledal, ale nic nevzal. O 4 dny později se do Tištína vrátil a vybral si další rodinný dům. Prohledal ho a z hospodářské budovy u domu odcizil dvoukolový vozík, na kterém odvezl kamna Petry, kovový rám, 20 kusů litrových mlék a 140 kg železného šrotu,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že škodu majitel vyčíslil na 1 420 korun.

Němčičtí policisté pachatele dopadli. Je jím 19letý mladík z Němčicka. Pro policisty není nováčkem, již v minulosti byl za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán Okresním soudem v Prostějově.  Za krádeže mu nyní hrozí až tříleté vězení. (red)

Poslat nový komentář