Zaběhly se mu feny ohaře při výcviku. Našel je mrtvé

Zaběhly se mu feny ohaře při výcviku. Našel je mrtvé
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Pondělí nebylo šťastné pro chovatele ohařů z Němčic nad Hanou. Své dvě mladé feny, které se mu zaběhly při výcviku, našel mrtvé v polích.

Policisté přijali oznámení o nálezu dvou uhynulých psů v pondělí dopoledne. „57letý chovatel uvedl, že na polní cestě v katastru Němčic nad Hanou našel uhynulé své dva psy, kteří se mu ve čtvrtek, 1. května dopoledne během výcviku v katastru Tvorovic, zaběhli,“ uvedla ke smutnému případu mluvčí policie Irena Urbánková, podle které se jednalo o dvě fenky německého krátkosrstého ohaře. „Jedna byla ve věku 7 měsíců a v hodnotě 12 tisíc korun, druhá ve věku 16 měsíců a v ceně 60 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Na místo nálezu byl přivolán i veterinární lékař. Co bylo přesnou příčinou úmrtí pejsků by měla určit nařízená veterinární pitva. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za který pachateli hrozí až roční pobyt za mřížemi. Policisté na případu pracují a zjišťují všechny jeho okolnosti. (red)

Poslat nový komentář