Ve středu měli zloději v Prostějově bohaté žně

Ve středu měli zloději v Prostějově bohaté žně
ilustrační foto

 

Ve středu měli zloději v Prostějově bohaté žně. Z nákupního vozíku zmizela z kabelky peněženka, z vozidla zase batoh a mobilní telefon.

O peněženku s celým obsahem přišla včera odpoledně 48letá žena při nakupování v jedné z prodejen v Újezdu. „Kabelku odložila do nákupního vozíku, čehož využil neznámý pachatel a v nestřeženém okamžiku jí z kabelky odcizil peněženku. Paní v ní měla nejen 1 100 korun, ale také osobní doklady a platební kartu. Neznámý pachatel jí tak způsobil celkovou škodu za 1 200 korun,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

O batoh a mobilní telefon přišel včera také 55letý řidič vozidla Mercedes Benz. Vozidlo zaparkoval kolem deváté hodiny ráno na ulici Jano Köhlera v Prostějově-Vrahovicích , ale zřejmě ho nezamkl. „Když se k němu za deset minut vrátil, zjistil, že z vnitřních prostor mu někdo odcizil mobilní telefon a látkový batoh, ve kterém byla peněženka s 9 350 korunami a osobními doklady. Předběžně byla škoda odcizením vyčíslena na 10 650 korun. Krátce poté, co řidič krádež zjistil, ho oslovila poctivá nálezkyně, která jeho batoh našla pohozený ve vedlejší ulici Hrázky a předala mu ho. Neznámý pachatel z něj vzal jen peníze,“ dodala mluvčí.

V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného řinu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky. (red)

Komentáře

to zas byli cigosi :-D

Poslat nový komentář