Šarmantní a svůdná podvodnice vylákala z mužů miliony, posedí si devět let

Šarmantní a svůdná podvodnice vylákala z mužů miliony, posedí si devět let
ilustrační foto

 

Devět let vězení uložil olomoucký krajský soud Zuzaně Chrenčíkové. Žena z Přerova pod smyšlenými záminkami  z lidí vylákala celkem 11 milionů korun a dalších pět měla přislíbeno. Mimo jiné tvrdila, že má kontakty na majitele fotbalového klubu Chelsea Romana Abramoviče, nebo že chce obchodovat s ropou.

Podle soudu Chrenčíková připravila o peníze, nebo se o to pokusila, celkem 24 lidí z  Olomouce, Přerova, Prahy a Prostějova. Předstírala, že získané peníze zhodnotí, padly ale na její nákladný život. 

"Vydávala se za osobu s právnickým vzděláním, byť žádné nemá. Tvrdila, že pracuje pro společnosti British Petroleum nebo Lukoil, nikdy pro ně však nepracovala a v žádném případě neobchodovala s ropnými produkty. Nemá žádné kontakty, aby zajistila zhodnocení investic," řekl ČTK soudce Eduard Ondrášek. Chrenčíková se přitom před klienty oháněla i známostí s miliardářem Romanem Abramovičem, majitelem slavného anglického fotbalového klubu Chelsea.

Od listopadu 2010 do ledna 2012 dokázala jednapadesátiletá podvodnice díky svému šarmu vymámit z mnohdy vysokoškolsky vzdělaných lidí miliony korun. Většina podvedených byla z mazané podvodnice u vytržení i před olomouckým soudem. "Působila na mě jako solidní a inteligentní dáma. Zapůsobila na mě i jako na muže," vzpomínal na své seznámení s Chrenčíkovou jeden z nich, který byl do Chrenčíkové zamilovaný. Jeho i jeho rodinu připravila o statisíce korun. Další okradený se s ní dokonce zasnoubil. (ČTK,red)

Poslat nový komentář