Vydával se za zástupce společnosti, muže připravil o 130 tisíc korun

Vydával se za zástupce společnosti, muže připravil o 130 tisíc korun
ilustrační foto internet

 

Prostějovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 37 letého muže z Olomoucka, kterého obvinili ze spáchání podvodu. V době od září do listopadu loňského roku vylákal z jednoho důvěřivce z Prostějosvka přes 130 tisíc korun.

"Muž se vydával za pracovníka jedné ze společností na Olomoucku a pod smyšlenkou, že je pověřen vymáhat pohledávky za poskytnuté půjčky, nabídl své služby 64 letému muži z Prostějovska. Od něho následně v několika případech vylákal celkem 134 tisíc korun. Ať už na náklady spojené s vymáháním pohledávek, či případně za zprostředkování půjčky od bankovní společnosti," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková. Podle jejích slov podvodník peníze použil pro svou potřebu. 

 

Při prověřování případu kriminalisté zjistili, že se nejedná o žádného nováčka. Muž se takového obdobného jednání dopustil již v nedávné minulosti. Včera si převzal od prostějovských kriminalistů usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin podvod, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. (red)

Poslat nový komentář