Agresor vyhrožoval manželce zabitím. Byl vykázán

Agresor vyhrožoval manželce zabitím. Byl vykázán
ilustrační foto internet

 

Ve čtvrtek realizovali policisté z obvodního oddělení Plumlov další vykázání. Vykázaným je 44 letý muž z malé obce na Plumlovsku. 

"Ve středu ve večerních hodinách nejdřív vulgárně nadával své bývalé 38leté manželce a nakonec jí vyhrožoval zabitím. Žena z obavy o život vše oznámila na policii," konstatovala policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že k incidentu došlo ve společně obývaném domě. Při prověřování policisté zjistili, že muž se takového jednání dopustil již v minulosti. Na základě všech zjištěných skutečností využili svého zákonného oprávnění a muže na dobu 10 dnů ze společně obývaného domu a jeho přilehlého okolí do vzdálenosti 50 metrů vykázali. "Středeční incident je šetřen samostatně jako trestný čin nebezpečné vyhrožování, za který podezřelému hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," dodala mluvčí.

 

V letošním roce je to již pátý případ vykázání na Prostějovsku. "Za loňský rok evidujeme 13 případů vykázání. Ve všech případech byli  vykázanými muži," konstatovala Urbánková. 

Vykázaná osoba je povinna:

Opustit neprodleně prostor vymezený policistou v potvrzení o vykázání, zdržet se vstupu do tohoto prostoru, zdržet se styku nebo navazování kontaktu s ohroženou osobou a vydat policistovi na jeho výzvu všechny klíče od společného obydlí.

Vykázání trvá po dobu 10 dnů ode dne jeho provedení. Tuto dobu nelze zkrátit ani se souhlasem ohrožené osoby. Doba vykázání se může prodloužit. Je však nutné podat návrh na vydání předběžného opatření podle občanského soudního řádu.

Pokud vykázaný nebude vykázání ze společného obydlí s ohroženou osobou respektovat, jedná se o přečin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. (ber)

Poslat nový komentář