Neznáte tohoto muže? Hledá se pro pokus o znásilnění

Neznáte tohoto muže? Hledá se pro pokus o znásilnění
ilustrační foto

Jak PvNovinky již informovaly, v neděli 29. 6. 2014 krátce po 15 hodině došlo k pokusu znásilnění mladistvé dívky cyklostezce u Olomouc City. Dívka se násilníkovi ubránila, ten o pár hodin později napadl jinou ženu. Policisté žádají o pomoc při jeho ztotožnění podle identikitu, který se podařilo sestavit.

Dívku, jdoucí pěšky od Křelovské ulice k OC Olomouc City, napadl pachatel za koncem zástavby místní části Řepčín. Útoku se ubránila a ke znásilnění nedošlo. Kolem 19.10 hodin však opět násilník zaútočil, tentokrát na asfaltové cestě mezi poli v obci Nedvězí, vedoucí souběžně s R46. "Osmatřicetiletá žena běžela po cestě a potkala muže na jízdním kole tzv. „Ukrajině“ červenooranžové barvy. Ve chvíli, kdy se míjeli, si muž natahoval přes obličej černou látku, pravděpodobně šátek. Následně uslyšela ránu, a když se ohlédla, uviděla muže, jak běží k ní. Muž něco vykřikl a žena se před ním dala na útěk a volala o pomoc. Pachatel ji nedoběhl," popsala druhý případ mluvčí olomouckých policistů Marie Štrbáková.

Podle svědkyň se jednalo o muže štíhlé, atletické postavy, vysokého 180 - 185 centimetrů. Mělo jít o bělocha s opálenou pletí ve věku od 25 do 30 let. Měl velmi krátce ostříhané hnědé vlasy a výrazné lícní kosti.

"Žádáme zejména ženy, které se setkaly s podobným chováním neznámého muže a věc neoznámily, aby tak dodatečně učinily. Zároveň prosíme ty, kteří muže uvedeného popisu v okolí místa obou útoků viděli nebo mají jakoukoliv informaci vedoucí k jeho vypátrání nebo zjištění totožnosti, aby tyto informace neprodleně oznámili na Policii ČR buď prostřednictvím linky 158, nebo na telefonu 974 766 324. Můžete také využít e-mailovou adresu: ol.skpv.ook.podatelna@pcr.cz," dodala Štrbáková.

Přestože nedošlo k újmě na zdraví obou napadených žen, vyhodnotili policisté útoky jako závažné a intenzivně pracují na dopadení neznámého útočníka. V případě odsouzení mu za zločin Znásilnění ve stadiu pokusu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do desíti let. (red)

 

Poslat nový komentář