Řidiči, pozor na zvěř na silnici

Řidiči, pozor na zvěř na silnici
ilustrační foto

V průběhu tohoto týdne došlo na Prostějovsku ke dvěma dopravním nehodám, které zavinila zvěř. Zatímco srní zaplatilo za neopatrnost životem, posádkám vozů se naštěstí nic nestalo. Majitele vozů čekají opravy.

K první srážce došlo v pondělí 4. srpna kolem půl deváté ráno na silnici mezi Uhřičicemi a Mořicemi. „Třiatřicetiletému řidiči vozidla Dacia Logan vběhl náhle z levého příkopu do cesty srnec. Řidič již nestačil střetu zabránit. Srnec po střetu uhynul,“ popsala nehodu mluvčí policie Irena Urbánková. Uhynulého srnce si převzal zástupce mysliveckého sdružení dané lokality. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda byla vyčíslena na 8 500 korun.

Ke druhému střetu se zvěří došlo v úterý 5. srpna kolem půl jedné v noci na rychlostní komunikaci R46, ve směru od Olomouce na Prostějov, na 30 km, v katastru Prostějova. Čtyřiatřicetiletému řidiči vozidla Audi vběhla náhle z levé strany do jízdní dráhy srna. Řidič již nestačil střetu zabránit. Po střetu srna uhynula. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška, ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 26 tisíc korun. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář