Policie hledá cyklistu, srazil ženu a ujel

Policie hledá cyklistu, srazil ženu a ujel
ilustrační foto

Policisté dopravního inspektorátu Prostějov, ÚO Prostějov, se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při objasnění dopravní nehody, ke které došlo ve středu 18. června 2014 v Prostějově. Srazili se při ní dva cyklisté. Viník ujel.

Dne 18. června v 18:50 hodin došlo na ulici Palackého v Prostějově, v blízkosti hotelu Grand, k dopravní nehodě, při které byla sražena cyklistka. „ Cyklistka přijížděla po cyklostezce společně s dalším cyklistou od Plumlovské ulice. U přejezdu pro cyklisty vyčkali, až se rozsvítí na semaforu zelené světlo. Poté se oba rozjeli po přejezdu pro cyklisty ve směru od pošty k prodejně elektro. Ve stejnou dobu ve směru od Žižkova náměstí měl po chodníku jet neznámý cyklista, který velmi rychlou jízdou objel roh prodejny elektro, najel v protisměru na cyklostezku, kde se střetl s cyklistkou, která upadla na zem. Muž zastavil, ženě se omluvil a odjel,“ popsala situaci mluvčí policie Irena Urbánková.

Žena byla se zraněním převezena sanitním vozem do nemocnice na ošetření. Policisté neznámého intenzivně hledají, o pomoc žádají veřejnost.

„Mělo jednat o muže ve věku kolem 24 let, vysokého kolem 180 cm, podsadité postavy. Vlasy měl kaštanové barvy, nakrátko ostříhané. Pohyboval se na horském jízdním kole. Pravděpodobně měl poraněné levé oko,“ dodala mluvčí.

Policisté Dopravního inspektorátu Prostějov se znovu obrací na občany, kteří se pohybovali na místě dopravní nehody a byli jejími svědky. Jakékoliv informace, které by mohly pomoci při zjištění totožnosti neznámého cyklisty, mohou sdělit na Dopravní inspektorátu Prostějov, Havlíčkova 16b buď osobně nebo telefonicky na tel. č: 974 781 580, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158. (red)

Komentáře

Ale jinak je naše městská policie scela v pořádku, že? Chtěl bych je vidět, kdybych tam přišel s tím, že se mi před dvěma měsíci něco ztratilo...Poslali by mě akorát do háje. 

Poslat nový komentář