Další napadení psem! Rotvajler pokousal mládence, jeho majitel byl opilý

Další napadení psem! Rotvajler pokousal mládence, jeho majitel byl opilý
Foto MP, internet
Další fotky: 
Další napadení psem! Rotvajler pokousal mládence, jeho majitel byl opilý

 

Ve čtvrtek večer zažil dvaadvacetiletý mládenec šok. Napadl a pokousal jej statný rotvajler. Mládenec skončil v nemocnici, majitele psa čeká postih. Mimo jiné za týrání zvířete.

„Dva mládenci uviděli u jednoho z domů muže, který se pokoušel odemknout vstupní dveře. Vedle něj na schodech seděl rotvajler, kterého neměl vodítku. V okamžiku, kdy se přiblížili, pes na jednoho z mladíků zaútočil. Napadenému se sice podařilo vyprostit ruku z tlamy psa, ale ten se mu do ní opět zakousl,“ popsala začátek incidentu strážník Jana Adámková. Majitel psa od napadeného odtrhl a zvíře přivázal ke klice vstupních dveří. Přivolaným strážníkům nebyl schopen předložit očkovací průkaz psa, sdělit jméno veterináře. „Celou událost zlehčoval, navíc byl evidentně pod vlivem alkoholu,“ dodala Adámková. V klidu nebyl ani jeho pes, který v době, kdy na místě zasahovali strážníci, dorážel na dalšího obyvatele domu. Dvaadvacetiletého mladíka převezl s drobným poraněním k lékařskému ošetření jeho kamarád.

Celá událost byla postoupena správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti občanskému soužití, neboť došlo z nedbalosti k ublížení na zdraví. Dvaapadesátiletý majitel psa je i podezřelý z porušení zákona č.246/1992 na ochranu zvířat proti týrání. Horní hranice pokuty za porušení zákona je v tomto případě až 50 tisíc korun. Další povinností chovatele je zajistit vyšetření psa u veterináře. (red)

 

 

Poslat nový komentář