Aktualizujeme: Podvodnice z Prostějovska vylákala z důvěřivců přes pět milionů!

Aktualizujeme: Podvodnice z Prostějovska vylákala z důvěřivců přes pět milionů!
ilustrační foto
Jak PvNovinky informovaly, prostějovští kriminalisté zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání ženy středního věku, kterou obvinili ze spáchání trestného činu podvod. Od července roku 2013 do srpna letošního roku zpronevěřila 5 215 tisíc korun. Odsedět si může až osm let.

Podle policie si žena půjčila různě vysoké částky v řádu od 50 tisíc až do několika set tisíc korun. Navíc jako zprostředkovatel jedné ze společností, zabývající se prodejem nemovitostí, měla od několika osob převzít zálohy na služby, spojeném s koupí nemovitostí a také peníze na koupi nemovitosti. Hrozí ji až osmileté vězení.

I když policejní mluvčí Irena Urbánková odmítla informaci potvrdit kvůli ochraně osobních údajů, z policejních zdrojů se redakci přesto podařilo zjistit, že podvodnicí je Petra Sedlářová. Tu policie hledala v polovině srpna, kdy bylo ohlášeno její zmizení. Žena se dvakrát obrátila na média s tím, že ji zoufalá situace nutí vzít si život. Nakonec se ohlásila sama, živá a zdravá. Přiznala dluhy ve výši dvou desítek milionů. Agumentovala ale tím, že naletěla podvodníkům. (ber)

Poslat nový komentář