V každé ruce měl nůž a vyhrožoval policistům. Ti museli zastrašovat namířenou zbraní!

V každé ruce měl nůž a vyhrožoval policistům. Ti museli zastrašovat namířenou zbraní!
ilustrační foto internet

 

Prostějovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 34 letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.

V průběhu minulého týdne vyjížděli policisté k oznámení o napadení v jednom z bytů na Prostějovsku. 34 letý muž v něm měl fyzicky napadnout svoji o deset let mladší družku a to v přítomnosti nezletilých osob. Při řešení tohoto incidentu však muž zakročujícím policistům opakovaně vyhrožoval zabitím, přičemž v každé ruce držel nůž a šel proti policistům.

"K eliminaci hrozby ozbrojeného muže použili policisté donucovací prostředek hrozby namířenou zbraní. Poté muž svého jednání zanechal. Ke zranění osob ani k jiné újmě nedošlo. Útočník byl následně policisty zadržen, byla mu nasazena pouta a byl předveden na policejní služebnu, kde byl umístěn do policejní cely. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku a naměřili mu 2,34 promile alkoholu v dechu,"  upřesnila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Následujícího dne zahájili kriminalisté jeho trestní stíhání. Muže obvinili ze spáchání přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na pět let. Vzhledem k tomu, že hrozila důvodná obava, že muž bude trestnou činnost opakovat, byl ze strany policejního orgánu dán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován a obviněný byl eskortován do vazební věznice v Olomouci.

Případ fyzického napadení družky ze strany 34 letého muže je šetřen samostatně jako přestupek proti občanskému soužití, který bude po zadokumentování zaslán příslušnému správnímu orgánu k projednání. (red)

Poslat nový komentář