Aktualizujeme: Na nádraží byly policejní manévry. Kvůli ukradeným penězům

Aktualizujeme: Na nádraží byly policejní manévry. Kvůli ukradeným penězům
ilustrační foto

Jak Pvnovinky informovaly, ve čtvrtek odpoledne měl na prostějovském hlavním nádraží romský gang okrást muže o 120 tisíc korun. Policii přivolal paradoxně jeden z těch, kdo se na krádeži podíleli. Policie nejprve událost popřela, následně připustila, že se jí zabývá. Dnes se redakci podařilo kontaktovat okradené a ti se obrátili na policii. Jediným výmyslem tak byla odcizená suma, kterou není 120, ale 12 tisíc korun.

"Přišel Dino H., že potřebuje zavolat policii. Následně mi sdělil, že jeho parťáci okradli nějakého muže o 120 tisíc korun," sdělil zdroj, který si nepřál být jmenován. Podle jeho slov ale mladíka k povolání mužů zákona nevedl smysl pro spravedlnost, ale skutečnost, že z lupu dostal jen malou část. Na muže s tučnou sumou totiž parťákům dal tip on sám. Před budovou hlavního nádraží o několik minut později zasahovala policie, která oznamovatele odvezla k výslechu.

Policejní mluvčí Irena Urbánková odpověděla, že podobné informace nemá. Později ale zprávu potvrdila. "Mohu potvrdit, že jsme toto oznámení přijali, ale intenzivním prověřováním nebylo zjištěno, že by k takovému jednání došlo," dodala.

Policisté tedy případ odložli s tím, že se jednalo o výmysl. Dnes odpoledne se redakci podařilo náhodně kontaktovat ženu, jejíž manžel byl hlavním aktérem celé události. "Manžela okradli, když šel z pošty s celým důchodem. Ukradli mu 12 tisíc a občanku," sdělila nám. Se ztrátou se manželé smířili a na policii nešli. "Stejně by je nenašli," konstatovala žena, která byla následně velmi překvapena skutečností, že policie se případem zabývala, ale chyběl jí poškozený. Vzápětí se proto na muže zákona obrátila a ti ji odvezli rovnou na služebnu.

Oba starší manželé se mohou radovat, i když jen zčásti. Díky Dinovi H. jsou pachatelé známi, peníze už ale zcela jistě mít nebudou. Případ budeme dále sledovat. (ber)

 

Komentáře

ubohost i přesto že je to 12 000 by měli nějak zakročit čím víc se bude ustupovat tím horší to bude a vyhrajou dávkožrouti 

 

Co na to říct.... !!!! Stejni lidi,stejne problémy :) a bude hůř :)

Poslat nový komentář