Na podnájemnici šla s pistolí

Na podnájemnici šla s pistolí
ilustrační foto

Jste uživatelem nájemního bytu a chcete se s majitelem ve vší slušnosti rozloučit? Někdy to může být pěkné drama, ve kterém jde doslova o život. Své o tom ví mladá žena z Prostějova, která již několik let pracuje a bydlí v Brně. V minulých dnech ji domácí ohrožovala pistolí.

Vše začalo nevinně. Dívka, kterou budeme označovat jako Danu, oznámila majitelce domu, že byt k 31. březnu pouští, protože našla jiný, blíž k sídlu firmy, ve které pracuje a také hlavně levnější. Zádrhel nastal v okamžiku, kdy měla byt předat. Dne 30. března přišla paní domácí a znaleckým okem zjistila, že nejsou správně vydrhnuté kachličky, není vypnutá lednice, špatně vyprané záclony, oknem zatéká a další. Daně sebrala klíče a vyhodila jí s tím, že se sejdou u právníka a úklidová firma to za ní uklidí a ona jí to vyúčtuje. Proto se Dana 31. března do bytu vrátila a nastal první problém. Do bytu jí odmítla pustit, až na naléhání, že má zaplacený nájem až do 31. 3., dostala od staré paní klíče.

„Vše jsem znovu vyleštila, poumývala, záclony znovu vyprala. Pak znovu vypnula lednici, jelikož paní domácí ji po mém odchodu den předtím opět zapnula,“ sdělila stále ještě šokovaná dívka redakci počátek incidentu.

Spokojenost se ale nedostavila. „Začala jsem o vrácení kauce a doplatku za elektřinu, že bychom se měly srovnat. Stará paní začala křičet, že jsem byt totálně zdevastovala a že mě nikam nepustí. Na to mě v bytě zamkla a odběhla,“ popsala Dana další děj.

V bytě bydlela pouhé tři měsíce, odcházela v sedm ráno do práce, vracela se kolem desáté večer. „Byla jsem ráda za sprchu, něco jsem pojedla a padla do peřin. Na nějakou devastaci prostě nebyl čas,“ vysvětlila.

V té chvíli už telefonovala matce, co se stalo. „S dcerou jsem zrovna mluvila a říkala jí, ať zavolá policii, městskou nebo státní, že ji tam paní nemůže držet. V tom slyším, jak se otevírají dveře a dceru jak křičí, že se majitelka vrátila a míří na ni pistolí. Pak telefon ohluchl a já jsem okamžitě volala policejní zásahovku,“ popsala chvíle nepopsatelného strachu Dana starší.

Policie do domu následně vrazila a mladou ženu osvobodila. „Ukázalo se, že pistole byla plastová. Policisté mi sdělili, že se mám stavit u nich sepsat protokol. Do toho přijela samotná majitelka a beze slova omluvy mi sdělila, že dál budeme jednat pouze přes právníky,“ dodala Dana mladší, která po incidentu musela vyhledat lékařskou pomoc.

Po následné poradě s právničkou se obrátila na Policii ČR, kde podala trestní oznámení. „Víte, v té chvíli mi prolétl hlavou střelec z Uherského Brodu, říkala jsem si tak, konečná. Prostě jí přeskočilo,“ dodala dívka.

 Jakou bude mít případ dohru nechce předjímat. Může to být nebezpečné vyhrožování spojené s omezováním osobní svobody, záleží na policistech, kteří to budou vyšetřovat. Naštěstí má důkaz. Od chvíle, kdy starší žena do bytu vrazila s pistolí, si její výhrůžky nahrála na mobilní telefon. (ber)

Ilustrační foto: MP

 

 

Poslat nový komentář