Policisté měli chránit zákon. Místo toho unášeli a vydírali

Policisté měli chránit zákon. Místo toho unášeli a vydírali
ilustrační foto

Bývalá vedoucí olomouckých policejních pátračů a její kolega jsou stíháni pro vydírání se zbraní v ruce a únosy. Trestnou činnost měli páchat společně s psovodem Martinem Meszárošem. Třiatřicetiletý policista, který byl od 29. ledna nezvěstný, byl 3. února nalezen oběšený v jedné z olomouckých ulic. (PvNovinky informovaly).

Zatím není jasné, zda smrt jmenovaného policisty odstartovala vyšetřování Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), nebo byla už jeho důsledkem. "V uvedené věci probíhá vyšetřování a v této fázi není ze strany generální inspekce možné potvrzovat nebo vyvracet jakékoli informace," sdělila mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Mrtvý policista přitom navenek patřil k nejlepším policistům. Loni byl dokonce vyznamenán. "Někomu ale možná přišlo podezřelé, že během jediného roku měl jako psovod na kontě kolem 160 zadržených osob," prozradil zdroj blízký olomoucké policii a dodal. "Kolují informace, že měl jet v drogách, kterými uplácel informátory." S přítelkyní, která velela olomouckým pátračům a dalším kolegou se pak prý měli uchylovat k vydírání a únosům. "Za olomoucké krajské policejní ředitelství mohu uvést pouze to, že zmíněné policistce a jejímu kolegovi bylo předáno rozhodnutí o propuštění. Důvodem je porušení policejního slibu. Toto rozhodnutí však ještě není pravomocné," sdělila olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová s tím, že vše ostatní je plně v kompetenci GIBS. (Zdroj GIBS, ber)

Poslat nový komentář