V Kojetíně v noci shořel dům

V Kojetíně v noci shořel dům
ilustrační foto HZS

Pět jednotek hasičů vyjelo v noci ze čtvrtka 30. dubna 2015 na pátek 1. května 2015 k požáru staršího rodinného domu v obci Kojetín, a to v Kroměřížská ulice.  U zásahu byli i hasiči z Němčic nad Hanou.

V Kojetíně v noci shořel dům

K požáru vyjeli v pátek 1. května 2015 v 2:15 hodin profesionální hasiči z Kojetína a dobrovolní hasiči z Kojetína a Němčic nad Hanou. Velitel zásahu si dále vyžádal pomoc dvou jednotek Zlínského kraje, a to profesionálních hasičů z požární stanice v Kroměříži a dobrovolných hasičů z Chropyně.“ Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažen půdní prostor a střešní konstrukce neobydleného domu, který stál v těsné blízkosti dalšího. Hasiči se proto kromě hašení soustředili také na jeho ochranu,“ informovala mluvčí hasičů Vladimíra Hasciková.

Na místo byli povoláni i energetici, protože na místě události byl nahnutý sloup elektrického vedení a hrozil jeho pád. Hasiči dostali plameny pod kontrolu asi za hodinu po oznámení, likvidaci hlásil velitel zásahu v 6:22 hodin. V průběhu likvidačních prací hasiči dohašovali ohniska a rozebírali konstrukce. Požár zničil půdní prostor, ve kterém bylo uskladněno seno a střešní konstrukci.

„Výše škody byla vyčíslena na 500.000 Kč, příčina vzniku požáru je v šetření. Při události nebyl nikdo zraněn,“ dodala mluvčí. (red)

 

 

Poslat nový komentář