Všímaví lidé nahlásili zloděje. Pachatele vypátral policejní pes Salt!

Všímaví lidé nahlásili zloděje. Pachatele vypátral policejní pes Salt!
ilustrační foto PČR

 

Včera krátce před půlnocí přijali policisté z obvodního oddělení Konice oznámení od všímavých občanů, kterým neunikl podezřelý pohyb dvou osob v okolí chat v katastru obce Stražisko. Zloděje, kteří vykradli tři chaty, chytil policejní pes Salt.

Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka a přivolán policejní psovod. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že došlo ke vloupání do tří chat, žádná osoba se však na místě nenacházela. Policisté začali po pachatelích okamžitě pátrat. „Policejní pes Falt zachytil stopu a vydal se po ní. Zhruba po několika desítkách metrů označil místo, kde se nacházel odchozený batoh a pytel plný věcí. Jak policisté později zjistili, jednalo se o odcizené věci z chat. Z místa nálezu se pes vydal po další stopě a po několika málo metrech nalezl v křoví ukrytou osobu. Policisté tuto osobu zajistili a převezli na policejní služebnu a zjistili její totožnost,“ popsala policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že se jednalo o osmadvacetiletého muže z Prostějovska, který se ke vloupání do tří chat doznal. Do chat se vloupal společně s 25 letým mužem, který stačil z místa utéct. Při útěku z místa vloupání odcizené věci za 4 000 korun, které měli v batohu a pytli, zahodili.

„Při šetření se muž  přiznal i ke vloupání do další z chat, ke které došlo v čase od 3. 5. 2015 do 17. 5. 2015 ve stejné chatové oblasti a měl způsobit škodu za 650 korun. Tohoto jednání se dopustil sám. Policisté navíc zjistili, že za obdobnou majetkovou trestnou činnost byl v nedávné minulosti soudem odsouzen a potrestán,“ dodala mluvčí. V případě prokázání viny a odsouzení mu za přečiny krádež a porušování domovní svobody hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Druhý z mužů je podezřelý ze stejného protiprávního jednání. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. (red)

Poslat nový komentář